Uppfödningen

Här får du veta mer om Refibäll's uppfödning

Jag heter Liliane Repa, och har fött upp Huskatter, Norsk skogkatt, Devon Rex och Devon Rex hybrider sedan 1986.


Huskattskullar blev 3 stycken, Norsk skogkatt 2 stycken och hitintills med Devon Rex har det blivit 13 kullar samt 1 hybridkull. Mitt mål med min avel är först och främst friska och sunda individer.
Skulle det visa sig att det blev bra utställningskatter så skulle jag bli glad, men som sagt det är inte mitt främsta mål.

Har enbart en kull per år och hona. Därför kan det ibland dröja innan man får just den katten man vill ha hos mig. Jag har inte haft någon som har ångrat sitt köp av kattungar, snarare så att de som har köpt kattungar hos mig har återkommit.

Jag bor i Bromma/Bällsta med min familj som består av en tvåbent avels hane, två barn och fem katter. Jag skulle inte ha någon röd katt. för de tyckte jag inte om. Men om man nu tittar hos oss så går det mer och mer över i det röda, det är bara våra gamlingar som är sköldpaddsfärgade nu. Vad beror då det på? Jo jag var trött på att alltid få svarta kattungar. Inget fel i det, men när den ena kullen efter den andra innehåller en eller flera svarta så tröttnar i alla fall jag. Så då kom min hybrid in i bilden, som tyvärr enbart fick en kull efter sig innan hon blev kastrerad och nu tyvärr även i katthimlen.

Ur den kullen bor Zerox kvar hos oss och är kastrat. Pappan till honom är avels hanen som jag ägde tillsammans med min bästa vän Ellinor Elm S*Sunnanås Adonis, Nisse. Han har nu blivit kastrerad och blivit vår fodervärds egen katt.

Desdemona som är efter Brillette behöll jag eftersom jag tyckte att hon var så lik henne när hon var liten, och jag skulle behålla något efter henne så småningom var det tänkt. Men det blev inte så tyvärr. Desdemona är tyvärr avlivad efter en kort och intensiv sjukdomsperiod.

Jag köpe min andra katt från Pipistrello´s uppfödning, S*Weeny Wee Whitch ( Pyret ). Hennes fyra kullar är jag nöjd med. Hon är nu kastrat och bor tillsammans och ägs av vår fodervärd. Från Pyrets sista kull har jag behållit min nya avelshona hos Refibälls, nämligen Miss T Ice ( Iccy ) som parades första gången hösten 2006. Därifrån har jag behållt en hona, S*Refibälls No Mercy. Iccy är nu kastrerad p.g.av allergi.

Samtidigt blev jag fodervärd åt en skogkattsdam. S*Shi´Kahr´s Kapten Janeway, Janie. Hon kommer att ställas ut tillsammans med Iccy och Mercy lite då och då. Janie är nu kastrerad.

Vi fick tyvärr avliva vår älskade skogskatt S*Silvervikens Fifi i våren 2006. Hon är varmt ihågkommen i vår familj.

Skulle ni vara intresserade att köpa katt av mig så maila.Hem Uppfödningen Mina Katter Länkar Galleri Devon Rex Kattungar Gästbok Lisas Design